Våra konsulter

Fredrik Bender

Fredrik Bender

Nyckelkompetens: Test, Testledning, Agilitet, Produkt- processutveckling, Projektledning
Sammanfattning: Fredrik har erfarenhet från testning och testledning men också från ny- och vidareutveckling av produkter och processer. I Fredriks bakgrund finns även roller som projektledare och förvaltningsansvarig. Fredrik är ansvarsfull, noggrann och levererar i tid.

Elisabeth Haglund

Nyckelkompetens: Test
Sammanfattning: Elisabeth har lång erfarenhet som testare i olika skeden i projekt och releaser. I rollen som testare ingår också arbete med testdata och att skapa testfall. Elisabeth är en engagerad, driven person som gillar att ha högt tempo och att säkerställa leveranser med hög kvalitet.

Kjell Andersson

Kjell Andersson

Nyckelkompetens: Projektledning
Sammanfattning: Kjell är en analytisk och drivande projektledare som ser till helheten – människor, processer och IT. Kjell är en mycket omtyckt projektledare som lyckas väl med att skapa förtroende, både hos medarbetare och kunder. Kjell skapar genom sin kombination av drivkraftighet, ödmjukhet och långa projekt-/ledarerfarenhet goda förutsättningar för att nå ställda verksamhetsmål. Certifierad Projektledare och lärare. Ledarerfarenhet från 19 år med olika ledarjobb. 15 års projektlednings- och konsulterfarenhet från flera utlandsjobb samt inom Sverige.

Lars Simonsson

Nyckelkompetens: Projektledning, Förändringsledning, Verksamhetsutveckling
Sammanfattning: Lars är fokuserad på resultat. Han har lång erfarenhet av affärsutveckling, investeringskalkylering och utveckling av verksamheter och IT-system. Lars är analytisk, drivande och levererar förväntat resultat i tid.

Christer Holmström

Nyckelkompetens: Senior Project Manager IT, Telecom, Security
Sammanfattning: Christer har djup erfarenhet av Information Security uppdrag inom handel, industri, tjänster, finans, telekommunikation samt outsourcing.

Christer är en utpräglad strateg/projektledare med ekonomisk och teknisk kompetens. Christer är resultatorienterad, målinriktad, ansvarsfull, stresstålig och drivande person med mångårig bred erfarenhet inom olika arbetsområden på både kund- och leverantörssidan.

Våra värderingar

Systemstrategerna utgår från en värdegrund som bygger på omtanke om våra anställda, våra kunder och vår omvärld. Vi tror på en långsiktighet när det gäller relationer och är delaktiga i att bidra positivt till samhällets utveckling där vi bland annat stödjer stiftelsen Läxhjälpen och andra projekt som kan hjälpa barn och ungdomar i utsatta situationer.

Vår kultur speglas av att vi har korta beslutsvägar, nära till skratt och utarbetade modeller för att stötta och hjälpa varandra i uppdragen hos kunden.

Långsiktighet

Ett av våra ledord är långsiktighet. Vi tror på och försöker skapa långsiktiga relationer, oavsett om det är kundrelationer eller medarbetare. I våra uppdrag lägger vi fokus på kundens behov och vår ambition är att bidra med lösningar som blir kvar över tiden. Vi bidrar aktivt till att våra uppdrag över tid ska generera eller spara mer pengar än de kostar för kunden.

Helhetsbild

Systemstrategernas kultur och grund att stå på baseras på ett helhetstänk oavsett om det gäller affär eller individ eller samhälle. IT har inget egenvärde utan fungerar bäst i en organisation med motiverade medarbetare, nöjda kunder och ett genomtänkt arbetssätt. Vi strävar efter att se helheten och att säkerställa att alla områden täcks in; processer, organisation, teknik och inte minst kommunikation och förankring.

Mångfald och jämlikhet

Vi tycker om olikheter och den dynamik som uppstår i mötet mellan människor. Vi tror att grupper som har en god blandning avseende ålder, kön och kulturell/etnisk bakgrund blir en stark drivkraft och motor i ett företags utveckling. Vi arbetar aktivt med jämlikhet och rättvis behandling inom företaget och också att påverka de goda krafterna i samhället genom olika CSR-projekt.

Vi kan och vi vill driva förändring

Företag, individer och samhällen förändras över tid. Vi vill vara en del av företags utveckling framåt men också i samhället. Vi har lång erfarenhet av förändringsarbete hos våra kunder. Vi är också erfarna människor och tar med oss vår samlade erfarenhet och kompetens in i förändringsprocessen och ger oss inte förrän alla bitar är på plats..

Partners

Gateway Group

Gateway Technolabs

Gateway Group, established in 1997, is a global information technology services, solutions and product engineering company with more than 1400 brilliant professionals serving customers across 30 countries in 5 Continents.

www.gatewaytechnolabs.com

Ledning och styrelse

Lars Simonsson – VD Systemstrategerna

Lars grundade Systemstrategerna 1997. Han har 23 års erfarenhet inom IT-konsultbranschen och har under den tiden jobbat i en mängd olika roller, bland annat som VD, Account Manager, Client Partner och konsult. Lars är utbildad till Systemvetare vid Luleå Universitet och har tidigare varit anställd vid Cambridge Technology Partners och Frontec.

Fredrik Bender

Fredrik Bender – Vice VD Systemstrategerna

Fredrik har varit verksam inom IT-branschen sedan 2004. Han har arbetat som Seniorkonsult på Systemstrategerna sedan 2011 och har numera rollen som Vice-VD. Fredrik har studerat ekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet varav bland annat Entreprenörsutbildningen, en 1-årig magisterkurs med fokus på entreprenörskap och affärsutveckling.

Per Bennet – Styrelseordförande

Per har många års erfarenhet från ledarskap och styrelsearbete. Han har suttit i ledningen för Telia Data och i ett flertal andra seniora positioner inom Telia-koncernen. Han har en lång internationell erfarenhet från ledande befattningar från sin tid inom Measurex International Systems, bland annat som marknadsdirektör för Europa divisionen för system för fabriksstyrning, och som affärsområdeschef för Norden, Sovjetunionen/Ryssland och OSS. Per har dessförinnan också forskat i öl på Pripps Bryggerier. Idag driver Per egen konsultverksamhet inom affärs- och ledarutveckling genom bolaget Naviga AB och är ackrediterad som coach av International Coaching Federation (nivå ACC). Han var även styrelseordförande i SmålandsBörsen fram till bolagets försäljning i januari 2011. Med sin långa erfarenhet från många roller i olika branscher bidrar Per med nya infallsvinklar och kloka frågor.